KRNWTR nieuwe partner Open Golf Tour

gepubliceerd op: 18-02-2020

PERSBERICHT: Open Golf Tour en KRNWTR duurzame samenwerking tegen plastic flesjes

Leiden, 18 februari 2020

Open Golf Tour en KRNWTR duurzame samenwerking tegen plastic flesjes

Social enterprise KRNWTR en de Open Golf Tour gaan samen de strijd aan tegen de zinloze verspilling en vervuiling door plastic waterflessen op de golfbanen, te beginnen met de toernooien van de Open Golf Tour.

De golfsport in Nederland loopt voorop waar het gaat om duurzaam golfbaanbeheer, waarin water, energie en milieukwaliteit een belangrijke rol spelen. Dat golfen gezond is voor lijf en geest is inmiddels een wijd begrip. Het is allesomvattend ‘groen’. En dat willen we graag verder uitdragen met deze samenwerking.

Het KLM Open en The Open zijn twee geweldige voorbeelden van grote evenementen die middels tappunten bezoekers en spelers voorzien van water. In Nederland zien we inmiddels ook enkele golfbanen die plastic flesjes proberen te verbannen. The Dutch bijvoorbeeld heeft aan alle leden een persoonlijke herbruikbare fles gegeven die ze bij tappunten in de baan kunnen vullen met kraanwater.

En dat gaat de Open Golf Tour nu ook doen. De eerste 150 Tour Members krijgen een ijzersterk roestvrijstalen flesje aangeboden van onze partner KRNWTR! Ook zal de organisatie van de Open Golf Tour bijdragen in het signaleren van golfbanen waar nog geen goede voorzieningen zijn getroffen om plastic tegen te gaan. Waar mogelijk gaan we deze golfbanen en KRNWTR met elkaar in contact brengen, want KRNWTR levert hier geweldige oplossingen voor.

KRNWTR zet zich namelijk in tegen de zinloze verspilling en het transport van single-use (plastic) waterflessen. ‘Het kraanwater in Nederland is van topkwaliteit, dus waarom water van ver halen dat verpakt of vervoerd moet worden?’ stellen zij. Daarom helpen ze bedrijven, scholen en horeca over te stappen op lokaal getapt gefilterd, gekoeld en bruisend kraanwater, o.a. met water tapinstallaties, glaswerk en flessen.  Ook in de (golf)sport, zoals ook Open Golf Tour aangeeft, valt hier nog een hoop winst te behalen. Met deze samenwerking hopen KRNWTR en Open Golf Tour bewustwording te faciliteren om het gebruik van plastic flesjes tegen te gaan.

Inmiddels helpt KRNWTR vele scholen, diverse gemeentes, horecazaken, en bedrijven als ABN AMRO (CIRCL), KLM, Erasmus Universiteit en LandalGreenparks om te stoppen met single-use (plastic) waterflessen. Daarnaast investeren zij ook in initiatieven die de plastic soep helpen verminderen.   

Op 14, 21 en 29 maart begint de Open Golf Tour met de eerste van drie tour starts in de ‘Road To The Dutch’ op golfbaan The Dutch’. Dan zullen we de eerste Tour Members hun KRNWTR roestvrijstalen flesje gaan overhandigen. Voor wie geen Tour Member is maar wel een bijdrage wilt leveren tegen plastic flesjes, die kunnen een KRNWTR flesje kopen tegen interessante voorwaarden.

Meer informatie over de Open Golf Tour is te vinden op de website: www.opengolftour.nl

Meer informatie over KRNWTR: www.krnwtr.nl