Coronacrisis en de Open Golf Tour. Hoe gaan we hier voorlopig mee om....

gepubliceerd op: 17-03-2020

 

De Coronacrisis en de Open Golf Tour.


Het is een gebeurtenis die niet eerder is voorgekomen. Het zal ook enige tijd duren voordat we met zijn allen gewend zijn aan deze heftige situatie die ons leven de komende tijd beheerst. De gedachte dat we voorlopig heel veel niet kunnen doen, waaronder golfen, en daardoor toernooien niet kunnen plaatsvinden, is meer dan vervelend. We begrijpen dat iedereen tegen zaken aanloopt die zwaarder wegen dan een wedstrijd golfen, maar voor de organisatie van de Open Golf Tour, en voor de golfbanen, is dit een zeer bedreigende situatie. Dit kan financieel vele organisaties, ook de onze, de kop kosten.   

HOE GAAN WE HIER VOORLOPIG MEE OM?

Tot en met het Keppelse Open:
Het is natuurlijk nog koffiedik kijken, maar we proberen met alle macht zover als mogelijk vooruit te plannen en bij te sturen waar mogelijk. Op dit moment focussen we ons op de wedstrijden tot en met 11 april. 

 
  • The Dutch 21 en 29 maart. Deze worden opgeschort. We zijn natuurlijk ontzettend blij te kunnen melden dat we na overleg met The Dutch nieuwe data hebben kunnen vinden. Deze nieuwe data zijn 3 mei en 24 mei. We zullen voor nu iedereen die op 21 maart ingeschreven stond overhevelen naar 3 mei, en iedereen die op 29 maart ingeschreven stond overhevelen naar 24 mei. Komt deze nieuwe datum u niet uit, of komt de andere datum u beter uit, laat ons dit dan weten. We zullen dan proberen om deelnemers die willen wisselen van datum met elkaar uit te wisselen.
 
  • Het Keppelse Open op 11 april blijft voorlopig op 11 april staan. De kans is zeer reëel dat 11 april nog te vroeg is. Ook hier kunnen we ons zeer gelukkig prijzen dat we een reservedatum met de Keppelse GC hebben kunnen afstemmen, en wel op zaterdag 9 mei. We zullen iedereen die staat ingeschreven bij verschuiving naar 9 mei automatisch overhevelen. 
 
De banen zijn nog niet open op de reserve data?
Dan gaan we proberen nog verder vooruit te kijken. Net zo lang als mogelijk is. De kans is natuurlijk aanwezig dat het uiteindelijk niet gaat lukken. Dat hoort u dan t.z.t. 

Wanneer een toernooi volledig wordt gecanceld?
Zover is het gelukkig nog niet. Voorlopig blijven we positief en focussen we ons op het kunnen laten plaatsvinden van alle toernooien. Hierbij praten we uitsluitend over de toernooien die door de Open Golf Tour zelf worden georganiseerd. Wij kunnen in dat opzicht niet praten voor de partnertoernooien.

Wanneer een reservedatum u niet past?
Heeft u reeds uw inschrijfgeld betaald maar past de nieuwe datum niet in uw agenda? Dan gaan we proberen u op een andere manier te compenseren. Bijvoorbeeld met het aanbieden van greenfee vouchers of het aanbieden van een andere wedstrijd op een andere baan en datum. 
 
De organisatie achter de Open Golf Tour:

Logischerwijs zal het voor de organisatie achter de Open Golf Tour, Green Pepper Golf (GPG), een zeer uitdagende tijd worden, We organiseren de Open Golf Tour met kleine marges. We zijn als bedrijf dat gespecialiseerd is als activatiebureau binnen de golfsport, volledig afhankelijk van de Nederlandse en Belgische golfbranche, en die zijn momenteel beide in volledige shut-down. De Open Golf Tour vormt samen met '
GLFR' onze voornaamse bron van inkomsten. Daarnaast organiseren wij jaarlijks het Dutch International Open Mid Amateur Championship.

Het lijkt erop dat we extreem moeilijke maanden tegemoet gaan. Hoe dit zich financieel voor ons ontwikkelt is nog niet te zeggen, maar dat het minimaal zeer benauwd wordt is logisch. We willen liever niet te ver op de zaken vooruit lopen. Wel willen we melden dat we er alles aan zullen doen om alle activiteiten zo optimaal als mogelijk te blijven voortzetten. We hebben een geweldige tour voor de golfers en een geweldig platform voor golfbanen. Komen we door deze crisis heen, dan hebben we een prachtige toekomst voor de boeg! We kunnen alle support gebruiken.


Voor nu wensen wij iedereen vooral goede gezondheid en kunnen niets anders wensen dan jullie allemaal gezond en wel weer op de golfbaan te ontmoeten.

Hartelijke groet,
Erwin Mulder

Green Pepper Golf