Voorlopig golfsport specifiek protocol van de Open Golf Tour.

gepubliceerd op: 16-06-2020

Voorlopig golfsport specifiek protocol van de Open Golf Tour.

Dit protocol wordt bijgewerkt zodra dit van toepassing is. Check daarom regelmatig deze pagina!

Feitelijk faciliteert de OGT rondes golf die gekenmerkt mogen worden als Qualifying ronden met gelijkgestemden én met als extra element: wedstrijd beleving.

 • Om binnen de huidige Covid-19 richtlijnen een wedstrijd te kunnen organiseren is iedere deelnemer automatisch lid van de informele ‘Club OGT’. Aan je lidmaatschap van de ‘Club OGT’ zijn geen verplichtingen of voordelen verbonden anders dan dat we voor jullie wedstrijden kunnen organiseren.


Dit zijn onze aangepaste maatregelen die wij als organisatie én jullie als golfers moeten hanteren:

 • Looproutes in en rond het clubhuis worden bepaald door de gastclub en moeten worden gevolgd.
 • Inschrijven gebeurd altijd digitaal via www.opengolftour.nl;
 • Meld je 30 minuten van tevoren bij de wedstrijdtafel, niet eerder en natuurlijk ook niet veel later.
 • Inslaan mag, maar houdt het voorlopig nog even beperkt tot 15 minuten. Zo zorgen we ervoor dat er een goede doorloop mogelijk blijft en iedereen ontspannen en met voldoende ruimte in kan slaan
 • Wil je douchen of omkleden, check dan op de website van de gastclub of de douches en kleedruimte open zijn.
 • Toilet, receptie zijn open met de nodige maatregelen. Check ook dit op de website van de desbetreffende club/baan.
 • - houd altijd 1,5 meter afstand;
  - blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (vanaf 38 C°);
  - blijf thuis als iemand in jouw huis koorts heeft (tot 38 C°) en/of benauwdheidsklachten;
 • Was voor en na het golfen je handen, minimaal 20 seconden;
 • Vermijd fysiek contact met andere golfers en hun spullen;
 • Raak de vlaggenstok niet aan;
 • Harken: Indien aanwezig worden ontsmette harken aan iedere deelnemer uitgereikt zodoende optimale comdities te waarborgen. Indien niet aanwezig, dan passen we de tijdelijke regel toe van het plaatsen in de bunker: https://www.ngf.nl/over-de-ngf/nieuws/2020/jun/2020-aanpassingen-golfregels-bij-herstart-golf-coronacrisis  
 • Ga na het voltooien van de ronde naar het terras of clubhuis maar laten we bij goed weer vooral optimaal gebruik maken van de buitenlucht. Binnen mogen tot 1 juli absoluut niet meer dan 30 personen tegelijk aanwezig zijn. 
 • volg altijd de aanwijzingen van het personeel!


Starttijden:

Controleer vooraf goed hoe laat en op welke hole je moet starten(indien wedstrijd start van twee tees hole 1 of hole 10).
We hebben een routing gemaakt vanuit de parkeerplaats richting de receptie. Zorg ervoor dat deze route in beweging blijft en blijf niet staan.

Aanmelden:
We willen geen vol clubhuis. Zorg ervoor dat er meer dan voldoende ruimte is tussen personen bij het aanmelden op de wedstrijddag. Indien nodig zullen we je even verzoeken buiten te wachten. Volg altijd de looproute die door de gastclub is aangegeven. Kom daarom niet te vroeg aan en blijf niet hangen. Let samen op dat we niet met teveel mensen binnen zijn. 

Welkomstgeschenken Tour Members

Alle Tour Member (niet de Order of Merit Members) krijgen bij hun eerste wedstrijd een ijzersterke roestvrijstalen KRNWTR fles, een cap van Srixon (S/M of M/L kan niet gepast worden! Past het niet dan kunnen we die niet ruilen) en drie Srixon golfballen. We zullen alles zo neerzetten dat iedereen zelf zijn of haar spullen kan pakken, zonder andere aan te raken.


Scorekaart

Deze pak je zelf bij de wedstrijdtafel. Vul duidelijk je scorekaart in, check na de ronde mondeling de scores met je marker (er hoeft niet te worden ondertekent) en check dit nogmaals na het invoeren van je score in jouw persoonlijke omgeving van de website van de OGT. Je kunt na het opslaan je score online checken via Results pagina: https://opengolftour.nl/tournament/results/
 

Horeca
De horeca zijn bijna overal weer open. Indien je gebruik wilt maken van een lunchpakket dan kan je dit enkele dagen van te voren aangeven. Wanneer je na de wedstrijd wilt blijven eten. Dan kan je dat voorafgaande aan de wedstrijd doorgeven op de dag van de wedstrijd.

Buitenlucht is goed en biedt alle ruimte

Ook al zullen de richtlijnen verder versoepelen, we zullen voorlopig proberen zoveel als mogelijk gebruik te maken van de buitenlucht/het terras bij redelijk tot goed weer.

Prijsuitreiking

Na alle versoepelingen is het ook weer mogelijk een bescheiden prijsuitreiking te houden. Zolang je in de top 3 van de bruto of netto uitslag zit dan vragen we je nog even te blijven. Val je daarbuiten dan kan je gaan wanneer je dat prettig vindt.

Vragen?

Mail naar info@opengolftour.nl of bel 0654654952