Rotterdams Golf Open 2022

zaterdag 25 juni 2022

GC Kralingen

Club

DE GOLFBAAN

Golfbaan Kralingen is een bijzonder stukje natuur aan de rand van het Kralingse Bos, binnen de stadsgrenzen van Rotterdam. Het is de kortste baan met A-status in Nederland, maar zeker niet de makkelijkste. De smalle fairways en het vele water zijn een uitdaging voor elke golfer.

Spelers met Hcp 54 of lager zijn van harte welkom! Check ons jaarprogramma om te voorkomen dat u wilt spelen terwijl de golfbaan exclusief is gereserveerd voor wedstrijden. Ter voorbereiding wijzen wij u op het Baanreglement SGK en de geldende kledingvoorschriften. De exploitatie is in handen van Stichting Golfbaan Kralingen.

Recommended-predicaat

We zijn er trots op het Recommended-predicaat 2016 van Leadingcourses.com te hebben ontvangen. Alleen golfbanen met voldoende beoordelingen kunnen zich hiervoor kwalificeren. Het predicaat wordt toegekend aan accommodaties met een 7,5 of hoger op een schaal van 10.

Leadingcourses.com geeft golfers over de hele wereld een stem en stelt hen in staat om hun ervaringen met andere golfers te delen: www.leadingcourses.com.

Historie

Golfbaan Kralingen is geopend in 1933. De golfbaan is ontworpen door de firma H. Copijn & zoon. Later is de baan aangepast door C.K. Cotton, die in Nederland tevens verantwoordelijk was voor de Noordwijkse en Veluwse ontwerpen. Ook was Cotton betrokken bij Top 100-banen als Royal Lytham en Ganton in Engeland. Klik hier voor een uitgebreide geschiedenis van de golfbaan en de golfclub in Kralingen.

 

GOLFCLUB KRALINGEN

Is een een actieve en gezellige golfclub met golf- en clubactiviteiten? Zoek jij zo'n golfclub? Dan ben je bij de Golfclub Kralingen (GCK) aan het juiste adres. GCK is er voor haar leden, jong en oud, met een lage of hoge handicap.

Golfwedstrijden en clubactiviteiten

Golfclub Kralingen, opgericht in 1982, is een actieve golfvereniging. Elk jaar is er een aantrekkelijk programma met allerlei verschillende golfwedstrijden. Veel van onze leden zijn heel actief en nemen deel aan de door de vereniging georganiseerde activiteiten. Voorbeelden zijn de Herenochtend op maandag en de Ladies op dinsdagmorgen. Ook zijn er veel andere golfwedstrijden en evenementen in het weekend zoals: de maandelijkse Medals , andere golf- en funwedstrijden, en natuurlijk niet te vergeten de jaarlijkse clubkampioenschappen strokeplay, matchplay en stableford. 

NGF-competities

Ook heeft Golfclub Kralingen diverse teams, die op verschillende niveaus actief zijn in de NGF-competities. Met veel inzet en gedrevenheid organiseert de club zowel de voorjaars- als najaarscompetitie van de NGF. Meer informatie over de activiteiten in de NGF-competities van GCK vind je hier

Jeugdgolf en samenwerkingsverbanden

Golfclub Kralingen heeft ook een leuk en laagdrempelig programma voor jeugdgolf. Daarnaast heeft de club allerlei samenwerkingsverbanden zoals: het Verbond van 9 holesbanen en de Samenwerkende Golfclubs West Nederland

Lid worden van Golfclub Kralingen?

Meer weten over Golfclub Kralingen? Op deze website vind je meer informatie over de club, de commissies, de clubactiviteiten en de diverse lidmaatschapsmogelijkheden voor individuele leden, bedrijven en handicapregistratie. Daarnaast ben jij natuurlijk altijd van harte welkom om gewoon even langs te komen op onze golfbaan. Meld je snel aan en dan zien wij jou hopelijk snel op Golfclub Kralingen.