Update tour data 2020 en Covid-19

gepubliceerd op: 02-05-2020

Het duurt lang deze Covid-19 pauze. Moeilijk voor iedereen en het mooie weer van de afgelopen weken maakte het er niet makkelijker op. Het wachten is op een versoepeling van de maatregelen rondom Covid-19. Zolang volwassenen niet mogen golfen kunnen wij ook niets. Zodra dit wel mag, dan zullen we z.s.m. de organisatie van de wedstrijden hervatten. 

Om in 2020 alsnog zoveel als mogelijk toernooien te kunnen aanbieden, hebben we voor de meeste toernooien die tot en met mei zouden plaatsvinden, reservedata gevonden. Zo is het Keppelse Open voor de tweede keer verschoven, en wel naar 20 juni. Daarmee wordt juni een drukke maand waar nu vier toernooien gepland staan. Het Olympus Amsterdams Open verplaatsen we van 7 juni naar 5 juli. "Tour Starters" II en III op The Dutch zijn verplaatst naar 8 en 9 augustus. 

Zodra er gegolfd mag worden, zullen we de toernooien organiseren met aangepaste regels, waarbij we vooral 1,5 meter afstand gaan houden, en verder proberen om de toernooien qualifying te kunnen houden, maar doorgaan vinden we belangrijker dan qualifying condities. We hopen dat iedereen achter dit standpunt staat. Wanneer een baan open is en toiletten beschikbaar zijn, dan kunnen we wedstrijden spelen. Eten en drinken kan iedereen zelf meenemen.  

Annuleringen:

Helaas hebben de organisaties van het Rotterdam Golf Open en het Leeuwenbergh Haags Open moeten besluiten deze toernooien te cancelen. Begrijpelijk aangezien deze toernooien veel voororganisatie vergen van een grote groep vrijwilligers. Meer informatie op de websites van deze beide toernooien. 

Het toernooi in Dronten op 30 mei is zeer onzeker of dit door kan gaan. Ook wanneer volwassenen vanaf 20 mei mogen golfen, is het maar de vraag of we binnen 10 dagen alles op orde hebben en we een toernooi mogen en kunnen organiseren  

Onze focus ligt voor nu op de toernooien vanaf juni, en als we het toernooi op Dronten toch nog mee kunnen nemen, dan is dat een bonus. We hopen het! Het voortbestaan van de tour is afhankelijk van de toernooien. Financieel is dit jaar rampzalig. Mochten we vanaf juni kunnen starten, dan kan dit jaar nog gered worden. 

Tot snel allemaal. Ik kan niet wachten weer te starten met golfen en het organiseren van de toernooien van de Open Golf Tour! Binnenkort volgt een nieuwe update.

 

Erwin Mulder