Tour memberships 2024

Iedere speler van 18 jaar of ouder in ieder evenement ontvangt punten t.b.v. de Order of Merit. Je hoeft dus geen Tour member te zijn om deel te kunnen nemen. Je schrijft je gewoon in, krijgt een persoonlijke omgeving, net als alle anderen, betaalt het inschrijfgeld dat staat bij 'Non-Members' en je kunt meespelen. Als Tour member heb je echter wel flinke voordelen en heb je die snel terugverdiend! Als je geen Full Tour of Order of Merit Member bent dan ben je niet gerechtigd jaarprijzen te winnen.

Lees onderstaand de opties voor een Tour Membership.

Join the tour

Order of Merit Member

OPEN GOLF TOUR, Order of Merit Member 2024

Dit is een voordelige optie om toch lid te worden van de Open Golf Tour zodat je het recht hebt om Order of Merit jaarprijzen te kunnen winnen. Het Order of Merit membership biedt geen korting op de inschrijfgelden en ook geen Tour Member welkomstgeschenk wanneer we daar een sponsor voor hebben.
Je hebt voorrang op inschrijving t.o.v. non members en ontvangt ook het Head First Golf - Tour Members actie

€ 45,00

voor het seizoen 2024

Tour Member

OPEN GOLF TOUR Full Tour Member 2024

 • Je ontvangt korting op het inschrijfgeld van alle wedstrijden in de Open Golf Tour kalender.
 • Je hebt voorrang op inschrijving tot 6 weken voor de wedstrijd *
 • Je hebt het recht om Order of Merit jaarprijzen te winnen.
 • Head First Golf Tour Members actie:
  - 1 maand Startpakket in 2024, actief op aanvraag/aanmelding/(re)actie. Dit bevat: 1 Monthly Mental + toegang opname vorige maand, 1 maand toegang tot de volledige Skills & Drills database (Online) kennismaking van 30 min. en onbeperkt vraag/antwoord per mail.
 • Ontvangt eerder speciale notificaties/aankondigingen.
 • Lidmaatschap is persoonsgebonden en niet overdraagbaar.

€ 79,00

voor het seizoen 2024

Order of Merit Member

SENIOR GOLF TOUR, Order of Merit Member 2024

Dit is een voordelige optie om toch lid te worden van de Senior Golf Tour zodat je het recht hebt om Order of Merit jaarprijzen te kunnen winnen. Het Order of Merit membership biedt geen korting op de inschrijfgelden en ook geen Tour Member welkomstgeschenk wanneer we daar een sponsor voor hebben. Je hebt voorrang op inschrijving t.o.v. non members en ontvangt ook het Head First Golf - Tour Members actie

€ 40,00

voor het seizoen 2024

Tour Member

SENIOR GOLF TOUR Full Tour Member 2024

 • Je ontvangt korting op het inschrijfgeld van alle wedstrijden in de Senior Golf Tour kalender.
 • Je hebt voorrang op inschrijving tot 6 weken voor de wedstrijd *
 • Je hebt het recht om Order of Merit jaarprijzen te winnen.
 • Head First Golf Tour Members actie: - 1 maand Startpakket in 2024, actief op aanvraag/aanmelding/(re)actie. Dit bevat: 1 Monthly Mental + toegang opname vorige maand, 1 maand toegang tot de volledige Skills & Drills database (Online) kennismaking van 30 min. en onbeperkt vraag/antwoord per mail.
 • Ontvangt eerder speciale notificaties/aankondigingen.
 • Lidmaatschap is persoonsgebonden en niet overdraagbaar.

€ 69,00

voor het seizoen 2024

COMBINATIE MEMBERSHIP, ALLEEN VOOR GOLFERS VAN 50 +

Open + Senior Tour Member

Combinatie Full Membership OGT + SGT*

€ 125,00

voor het seizoen 2024

* het Head First Tour Member actie pakket wordt 1 maal uitgegeven per persoon.
Open + Senior Tour Member

Combinatie Order of Merit Membership*

€ 70,00

voor het seizoen 2024

* het Head First Tour Member actie pakket wordt 1 maal uitgegeven per persoon.
Wanneer de wedstrijd vol is ingeschreven, dan geldt ook voor Tour Members op volgorde van inschrijving. Tour Membership betekent niet dat je kunt wachten tot een maand voor de wedstrijd. Zorg dat je je op tijd aanmeldt.

Iedere speler in ieder evenement, ontvangt punten t.b.v. de Order of Merit. Je hoeft dus geen Tour member te zijn om deel te kunnen nemen. Je schrijft je gewoon in, krijgt een eigen login voor je persoonlijke omgeving en betaalt het inschrijfgeld dat staat bij 'Non Members' en je kunt meespelen. Als member van de tour heb je echter wel voordelen zoals voorrang op deelname en het recht op het winnen van de jaarprijzen. Full members obtvangen ook nog korting op het inschrijfgeld en enkele andere voordelen wanneer we daarvoor sponsors kunnen aantrekken.

Richtlijnen Order of Merit 2024

 • Met een No-Return ontvang je geen punten t.b.v. de Order of Merit.
 • Senioren die deelnemen aan wedstrijden van de Open Golf Tour, verdienen punten voor de jaarranglijst van de Senior Golf Tour
 • Aan het einde van het seizoen zal de top 12 per jaarcategorie indien nog niet geplaatst via de OoM, zich kunnen aanmelden voor de Tour Finale. De Open Golf Tour levert maximaal 48 deelnemers en de Senior Golf Tour maximaal 24 deelnemers. De Tour Finale vindt eind oktober plaats. Baan nog niet bekend.
 • Je moet een Full Tour Member of Order of Merit Member zijn om de jaarprijzen te mogen winnen.
 • Bij 54 holes evenementen met een cut na 36 holes worden punten toegekend voor de OoM op basis van de eindstand na 54 holes.
 • Niet door de OGT georganiseerde toernooien die wel meetellen voor de jaarranking wordt de uitslag gebruikt voor alleen de bruto jaarranking.

Aanmelden als Tour Member betekent niet dat je automatisch bent ingeschreven voor wedstrijden. Dat moet je doen via de het tabblad 'inschrijven voor toernooien' binnen je eigen profielpagina, waarvan je een bevestiging krijgt na je eerste aanmelding als deelnemer. Tour membership vraag je apart aan via deze link: https://opengolftour.nl/tourmembership/ 

Als Tour Member heb je het recht jaarprijzen te winnen voor de beste Heren Young Klassement (18 tot en met 29 jaar), de beste heren Mid (30 t/m 49 jaar) en beste Ladies (18 jaar en ouder). Senioren verdienen ook met deelname aan de Open Golf Tour punten voor de jaarranglijst van de Senior Golf Tour bij deelname van minimaal 3 spelers in dezelfde categorie (senior heren / senior dames).

Het membership wordt jaarlijks verlengd. Wil je dit niet dan moet je dit voor 1 november kenbaar maken door een mail te sturen naar: 


Senior Tour Ranking Punten

Golfers van 50 jaar en ouder die deelnemen aan wedstrijden van de OPEN GOLF TOUR, verdienen ook punten voor de jaarranglijst van de SENIOR GOLF TOUR. Hiervoor geldt net als bij de NGF een minimaal aantal deelnemers in die specifieke categorie van 3 personen. Dus minimaal 3 dames en of minimaal 3 heren van 50 jaar of ouder. DE OPEN GOLF TOUR KENT GEEN JAARKLASSEMENT SENIOREN HEREN MEER.